איתור כספים אבודים – כל ההסבר אבל בגובה העיניים

*כספים אבודים הם כספים שבבעלותכם ולא ידעתם / שכחתם על קיומם ושאתם לא זוכרים היכן הם נמצאים. הכספים מחכים רק לכם… אז קדימה בואו ונצא לדרך…​

סוגי הכספים האבודים:

חשבונות וחסכונות לא פעילים בבנק – חשבונות עו”ש או פיקדון לא פעיל, שפתחתם בבנק שאינו הבנק הרגיל שלכם או חסכונות שחסכתם ושכחתם מקיומם. פיקדונות לא פעילים

חסכונות פנסיונים לא פעילים – כספים שהפקדתם בעבר (כשכירים או כעצמאים) בקרנות השתלמות, קרנות פנסיהביטוחי חיים או קופות גמל.

כספי ירושה מקרוב משפחה שנפטר – חסכונות פנסיוניים ,חשבונות בנק, חסכונות, או ביטוחי חיים שהיו על שם הקרוב שנפטר.

איך בודקים אם יש לנו כספים אבודים ?


אחרי הכפתור של קרא עודדדדד

·       האם זכור לכם שהיה לכם בעבר חיסכון, פיקדון או חשבון בבנק או בחברת ביטוח ויתכן שחסר לכם דיווח מעודכן לגביו? זוכרים שהופיע בתלוש שלכם השכר הפרשות לחיסכון או לביטוח ולא זוכרים מה קרה עם אותם כספים?

·       עברתם בנק או ניהלתם כספים בעבר בבנק אחר מהבנק בו אתם נמצאים כיום?

·       החלפתם עבודות ופתחתם חיסכון פנסיוני חדש?

האם אדם קרוב, בן משפחה או חבר, נפטר והוריש לכם כספים מבלי שידעתם?

הדרך לאיתור כספים אבודים עוברת דרך אתר האינטרנט – הר הכסף

*באתר האינטרנט- הר הכסף​–https://itur.mof.gov.il/

תוכלו לאתר חסכונות פנסיוניים, פוליסות ביטוח חיים וחשבונות בנק לא פעילים. באתר נמצאים שני מנועי חיפוש נפרדים, שבאמצעותם ניתן לערוך חיפוש קל ונוח.

מנוע חיפוש 1 ובו ניתן לאתר:

חשבונות בנק לא פעילים-

חשבונות ופיקדונות על שמכם – מידע על קיומם של חשבונות או פיקדונות לא פעילים בבנק, כאלו ללא תנועה (שלא נעשתה בהם הפקדה או משיכה), שהבנק לא הצליח ליצור קשר עם בעליהם סמוך למועד פירעונם, במשך חודשיים.

חשבונות בנק על שם קרוב שנפטר – כאן אפשר למצוא מידע על קיומם של חשבונות ביתרת זכות וגם חשבונות ביתרת חובה על שמו של הקרוב. דעו כי בתוצאות החיפוש תופיע רשימה של בנקים שבהם קיימים חשבונות על שם הקרוב שנפטר, ללא פירוט של מספר החשבון, סוג החשבון או היתרה הקיימת בו. למידע נוסף אודות חשבונות אלו, יהיה עליכם לפנות לבנקים המופיעים ברשימה ולהצטייד במסמכים הרלוונטיים, כמו תעודות זהות, צו ירושה או צו קיום צוואה וכל מסמך אחר בהתאם לדרישות הבנק. 

מה נגלה בחיפוש?

תוכל לקבל מידע באילו בנקים קיימים חשבונות או פיקדונות לא פעילים, כאלה שהבנק לא הצליח ליצור קשר עם בעליהם סמוך למועד פירעונם. אך לא ניתן לקבל מידע על סוג החשבון או הפיקדון והיתרה הקיימת בו.

חיפוש החשבונות במנוע לאיתור חשבונות בנקים נעשה מתוך כלל החשבונות הרשומים על שמכם, ומתייחס אך ורק לחשבונות או פיקדונות לא פעילים, שהבנק לא הצליח ליצור קשר עמכם לגביהם. כמו כן, לא יתקבל מידע על חשבונות או פיקדונות פעילים או לגבי חשבונות או פיקדונות לא פעילים, שטרם הגיע מועד פירעונם. 

המידע המופיע בתוצאות החיפוש מתקבל מידי הבנקים ומתעדכן לפי דיווחיהם. לכן הנתונים שקיבלתם מעידים על אפשרות קיומם של חשבונות או פיקדונות לא פעילים, אך המידע הקובע הוא המידע המצוי בידי הבנקים. 

*מנוע חיפוש 2 ובו ניתן לאתר:

חסכונות פנסיוניים לא פעילים-

מנוע חיפוש חינמי שהוקם על-ידי רשות שוק ההון. אתר זה יעזור לכם לגלות את קיומם של חסכונות פנסיוניים לא פעילים.

חיסכון לא פעיל הוא חיסכון שלא הופקדו אליו או נמשכו ממנו כספים בשנה האחרונה. השימוש במנוע זה פשוט, נגיש ומהיר. החיסרון הוא שלא ניתן לאתר חשבונות פעילים ועל מנת לדעת את פרטי החיסכון יש לפנות לגוף המנהל אותו.

החיפוש חינם, אז למה אתם מחכים?

דוחות ותלושי שכר – בדקו האם קיבלתם בעבר דוחות עדכון בדואר או במייל שאפילו לא פתחתם את המעטפה. אם מצאתם דוחות ישנים שהפסקתם לקבל, פנו לחברה שמנהלת את החיסכון, עדכנו את הפרטים האישיים ועקבו אחר החיסכון שלכם. דרך נוספת לאתר חסכונות פנסיוניים אבודים היא באמצעות תלושי השכר שלכם. תחת קטגוריית ניכויים מהשכר תוכלו לראות לאילו מוצרים וחברות הופרשו כספים מהמשכורת שלכם.

ואיפה נוכל לראות את כל החסכונות הפנסיוניים שלנו ? (הן הפעילים והן הלא פעילים)

לאיתור חסכונות פנסיוניים  פעילים וגם לא פעילים (בתשלום של 20 שח לשאילתה)-https://www.swiftness.co.il

מדובר על מערכת מידע חדשה שהשימוש בה יעלה לכם 20 ₪ ויאפשר לכם לקבל מידע על כל מוצרי החיסכון הפנסיוני שברשותכם, ישירות מהמערכת מכלל החברות. בניגוד להר הכסף, במסלקה הפנסיונית תוכלו למצוא גם חסכונות פעילים וגם מידע אודות פרטי החסכונות והביטוחים. אולם, תהליך הזיהוי מעט יותר ממושך במערכת זו ולכן השימוש בה אינו מיידי.

מהי הטבת המס המגולמת בסעיף 125 ד’?


צור קשר